Baanstatus vanaf 09.00 uur

Baan

Hole 1 T/m 9

Hole 10 T/m 18

Qualifying

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Bal Plaatsen

Datum

20/02/2020
Aanvullende Informatie

Buggy’s en trolleys alleen op de paden.
Baansluiting

donderdag 20 februari: Wintercompetitie Senioren 18H Hole 1 gesloten van 10.00 tot 12.10 en hole 10 gesloten van 11.30 tot 13.30.

Laatste nieuws

Acht bomen komen niet door de keuring en worden preventief geruimd

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH Acht bomen op de golfbaan zijn niet door de ...
Verder Lezen

Nieuwe Business Club komt met volwaardige bedrijfscompetitie

Er is een nieuwe Business Club op de Golfresidentie opgericht die een volwaardige bedrijfscompetitie op ...
Verder Lezen

Golfschool start cursus verbetering technische en mentale vaardigheden

Binnenkort start de Golfschool Dronten met de nieuwe Stap 4 cursus die specifiek bedoeld is ...
Verder Lezen

Pech Onderweg filmt met Jochem van Gelder op parking Vier Seizoenen

Golfclublid Aalt Westra speelt ongewild een hoofdrol in het nieuwe tv-programma van Jochem van Gelder ...
Verder Lezen

Grillige beelden op webcam van zware storm en slagregens

    De webcam die sinds korte tijd weer in de lucht is en gericht ...
Verder Lezen

Nieuwe NGF-pasjes en bagtags worden nog dit weekeinde bezorgd

          Voor Nelly Landas van de ledenadministratie is het spitsuur. Zij ...
Verder Lezen

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub onderscheidt zich door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was op de tekentafel klaar, maar alle holes waren nog lang niet aangelegd of speelbaar toen het eerste clubkampioenschap werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar oudere leden nog wel eens naar terugverlangen. Voor de nieuwe aanwas is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een mooie toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie.

De tijd dat leden door weer en wind naar een container moesten rijden om zich daar in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet op diverse niveaus mee aan de landelijke NGF-competitie en is goed vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden.

Sinds enige tijd is de baan niet langer het exclusieve domein van de bewoners en buitenleden maar kunnen ook niet-leden er de golfsport beoefenen, mits ze uiteraard in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs. Het publiek openstellen van de baan werd door het bestuur van de golfclub zelfs extra aantrekkelijk gemaakt door substantieel lagere lidmaatschapskosten in rekening te brengen. Ook wordt een combinatielidmaatschap met de OGD en de shortgolfbaan in Swifterbant aangemoedigd.

Wanneer is er baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hier ons clubmagazine