Baanstatus

Baan
Qualifying
Buggy's
Trolleys
Drivingrange
Puttinggreen
Bal Plaatsen
Datum
14/12/2018
Aanvullende Informatie
Baansluiting

zaterdag 15 december: Juwelier Zuyver wintercompetitie Hole 1 gesloten van 10.30 tot 12.00 en hole 10 gesloten van 12.00 tot 13.30

Laatste nieuws

Tevreden VvE-bestuur trakteert greenkeepers op kerstpakket

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH Een tevreden bestuur van de Vereniging van Eigenaren heeft ...
Verder Lezen

Knallende jaarwisseling in clubhuis De Vier Seizoenen

Er komt tijdens de jaarwisseling een knallend feest in clubhuis De Vier Seizoenen. Op oudejaarsavond ...
Verder Lezen

Openhartig interview met André Hartgring in nieuwe Fore

TEKST HANS DE JONGH André Hartgring vertelt in de nieuwe Fore openhartig over zijn benoeming ...
Verder Lezen

Gezond ouder worden centrale thema op inspiratiedag voor senioren

    TEKST EN FOTO'S HANS DE JONGH 'Gezond ouder worden' was het centrale thema van ...
Verder Lezen

Den van 17 jaar oud verhuist als kerstboom naar tuin van clubhuis

         Het clubhuis heeft weer een kerstboom. De 17 jaar oude dennenboom die ...
Verder Lezen

Senioren sluiten succesvol seizoen af met ‘snertwedstrijd’

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH De senioren hebben hun laatste wedstrijd van dit jaar ...
Verder Lezen

Keukentafel en aardappelschuur: bakermat van golfclub

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. Vandaag de dag kunnen ook onze leden hun handicapresultaten invoeren en aflezen op apps op de smartphone of thuis achter de computer.

De club doet met veel teams mee aan landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen waaraan ook het lokale bedrijfsleven of greenfeespelers kunnen meedoen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en promoot de baan sinds een aantal jaren ook nadrukkelijk voor niet-leden.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu