Baanstatus

Baan

Qualifying

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Datum

25/04/2019
Aanvullende Informatie

Baansluiting

donderdag 25 april: Vanwege de NGF-competitie is hole 1 gesloten van 11:00 tot 13:00 u en hole 10 van 14:00 tot 16:00 u

Laatste nieuws

Bastiaan Haasnoot wordt nieuwe golfprofessional bij club in Havelte

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH Bastiaan Haasnoot (20) vertrekt per 1 mei bij de ...
Verder Lezen

Seniorenteams 18 holes verzilveren kansen bij NGF-competitie

TEKST HANS DE JONGH Het damesteam 18 holes van de Golfresidentie dat in de 2e ...
Verder Lezen

Bestuur van golfclub op zoek naar een nieuwe penningmeester

DOOR HET BESTUUR Zoals op de algemene ledenvergadering van vorige week is gemeld, heeft onze ...
Verder Lezen

Ferry Wobma slaat tijdens inloopcompetitie eagle op hole 18

TEKST HANS DE JONGH | FOTO MARTIN EENSCHOTEN Ferry Wobma heeft woensdagavond tijdens de inloopcompetitie ...
Verder Lezen

Grand-café De Vier Seizoenen eerste paasdag dicht

Grand-café De Vier Seizoenen is eerste paasdag dicht. Uitbaters en medewerkers hebben dan vrijaf. Tweede ...
Verder Lezen

Dames laten zich in volgepakt clubhuis verleiden door nieuwe modetrends

    De dames hebben zich in een nagenoeg volgepakt clubhuis na een gezellige 9-holeswedstrijd ...
Verder Lezen

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet op diverse niveaus mee aan de landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en verwelkomt ook niet-leden met open armen.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu